Selecteer een pagina

De lente! Tijd om alles een frisse start te geven.

Meditatie

Hoe kan je ruimte en helderheid krijgen in je buitenwereld, als je geest niet rustig is? Een meditatief ritueel is de start om klaarheid en focus te ontdekken op alle gebieden in je leven. Een paar minuutjes stilte brengen in jezelf door je te concentreren op je ademhaling.

 

Doe yoga

Het masseert al de organen in je buikholte : de maag, lever, milt, urineblaas, pancreas en darmen. Het helpt gezondheid in stand te houden. Ontdek je spieren en laat je lichaam sterker en soepel worden.

 

Ga niet op dieet

We weten allemaal dat het niet werkt. Het beste dieet is : wees bewust van wat je eet! Neem de tijd om je eten klaar te maken, om het te eten en het te verteren. Neem de tijd om je eten te proeven!

 

Ruim op

Hoe kan je in vrede leven in de tempel van je lichaam als je omgeving een chaos is. Geef weg, recycleer en gooi de dingen weg die je niet gebruikt. Plant een tuin Breng wat groen in je leefruimte en verzorg het. Het zal beslist de kwaliteit van lucht verbeteren en zal zeker je ziel voeden.

 

Word wild creatief

Start een kunstproject. Doe wat je wilt, maar zorg dat het sprankelend is. De lente is het moment om de winterslaap van je af te schudden zodat je creativiteit op volle toeren kan draaien. Zie deze lentebries als een proces van vernieuwing dat leidt tot magische groei!!!

Mieke