Selecteer een pagina

Negatieve gedachten en zelfkritiek brengen je energieniveau naar beneden. Wil je positief leven en jezelf ontwikkelen, stop dan met …

negatief oordelen over jezelf en anderen. Je gedachten hebben kracht, als je denkt dat het leven zwaar is, dan zal je dat vaak ook zo ervaren. Vaak ben je in je manier van denken ook erfelijk belast. Hoe dachten jouw ouders over geluk, genot, plezier, rijkdom, seksualiteit? Werd je gestimuleerd of juist bekritiseerd als kind? Als je duidelijkheid hebt over jouw belemmerende gedachten dan kun je daar afstand van doen en onderzoeken wat voor jouw wel werkt. Ben je mentaal in balans dan zullen negatieve gevoelens minder vat op je krijgen. Door regelmatig yoga te beoefenen, leer je je aandacht naar binnen te richten en wordt de invloed van het ego vanzelf steeds minder. Neem de controle weer terug over jouw energie door je aandacht te richten op energiegevende activiteiten en bescherm je tijdens energievretende situaties.

Je bepaalt zelf wie of wat invloed heeft op jouw energieniveau. Het gevoel van moeten en verplichtingen putten je energie uit. Nee zeggen en voor jezelf kiezen, kan je energieniveau een enorme oppepper geven. Het gaat om jou, blijf je dat te allen tijde beseffen. Een andere veelvoorkomende energienemer is het proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Je neem een rol aan waarvan je denkt dat die past in jouw omgeving, maar is het ook de rol die jij vanbinnen begeert? Vanuit innerlijke overtuiging handelen geeft je energie en positieve levenskracht. Meestal reageert de omgeving er goed en met respect op.

Uiteindelijk word je toch wie je zelf bent !