Selecteer een pagina

3 juni 2019

 

Het is werkelijk, het zijn wij, het is slecht, het is wetenschappelijk bewezen en er is HOOP !!!

We kunnen het doen ! We moeten het doen !

Hoe kan yoga bijdragen om een waardevol leven te scheppen voor iedereen?
Yoga gaat over verenigen, over verstaan en voelen van onze verbinding met elkaar en met de natuur!!! Ahimsa of geen geweld is een belangrijk principe van de yogafilosofie en in termen van de klimaatveranderingen is het een oproep tot actie.

Yoga kan een bijdrage leveren. Wij denken over de wereld en het klimaat als iets wat wij niet zijn. We spreken over onze omgeving – alles wat rond ons is, doch wij maken er deel van uit. Wij zijn de natuur. Het gevoel van de verbinding met de aarde zal ons helpen de aarde te behandelen hoe dat je jezelf behandelt. Bewust worden van je verbinding met de aarde. Yoga leert je meer bewustzijn. Alles waar je op steunt in yoga herinnert je eraan dat je ademt, dat je compassie hebt, dat je lief bent, dat je houdt van. En dat is het !!!

Een tweede uitdaging is het overwinnen van de idee dat het onmogelijk is. Als je dit engagement met toewijding aangaat overwin je het gevoel van onmogelijkheid. Je overgeven aan iets hoger, een hoger doel stellen en het loslaten van je verbinding met de vruchten van je acties. En vergeet niet dat kleine acties kunnen accumuleren in grote acties.

Denk na over hoe jij het verschil kan maken in de gezondheid van onze planeet door de keuze van je levensstijl te overwegen iedere dag opnieuw.

Mieke